CMG internet gedragscode voor werknemers

Juristen van CMG leveren dezer dagen een concept-gedragscode af om werknemers aan te spreken op ongewenst internetgedrag.

Op basis van 'signalen uit het bedrijf' vindt CMG's Raad van Bestuur het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een gedragscode komt. CMG-Nederland telt 6000 werknemers die allemaal toegang tot internet hebben. Gebleken is dat niet iedereen daar verantwoord mee omgaat. Juristen van het bedrijf werken aan een concept dat de komende tijd door onder andere de ondernemingsraad van het bedrijf besproken wordt.
Stafmedewerker Ellen Bekke van Personeelszaken erkent dat het in deze tijd van schaarste niet prettig is om, in het uiterste geval, mensen te moeten ontslaan die zich schuldig maken aan ontoelaatbaar surfgedrag. "Maar we hebben liever medewerkers die we, ook op dat gebied, kunnen vertrouwen. Dat geldt ook als het om diefstal gaat. Je wilt mensen niet ten koste van alles behouden."
De code moet niet als knellend ervaren gaan worden, vindt ze. "We willen de medewerkers niet gaan controleren. Maar we willen wel een aantal richtlijnen opstellen die aangeven wat niet getolereerd wordt."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.