Landis haalt Data Connectivity binnen

Met het inlijven van het Engelse netwerkbedrijf Data Connectivity heeft de Utrechtse ICT-dienstverlener Landis een belangrijke slag geslagen.

De overname betekent volgens woordvoerster Ingeborg Visser dat Landis zijn positie in Groot-Britannië fors verstevigt. "Hoewel we in 10 landen opereren doen we niet overal dezelfde zaken", zegt ze. "In de UK staan onze activiteiten op het gebied van netwerk-infrastructuur in vergelijking met sommige andere landen nog in de kinderschoenen. Het inlijven van Data Connectivity moet daar verandering in brengen."
Over het geldbedrag dat met de overname gemoeid is, wil Visser niet zeggen. Wel bevestigd ze datmanaging director James Morgan van het verworven bedrijf een belangrijke functie krijgt in de nieuwe opzet van Landis UK.
Data Connectivity vormde dehigh-end netwerk-tak van Datrontech, de failliete Engelse verkoper en distributeur van computer- en netwerkcomponenten die onder curatele staat van Deloitte & Touche. Eerder deed Datrontech al afstand van Portable Add-ons, dat verder gaat als mbo (management buyout).
Met Landis gaat het heel wat beter. Ondanks een omzetdaling, die cfo John Bus vooral wijt aan het millenium-effect en het afstoten van activiteiten, boekte het bedrijf de eerste zes maanden een nettowinst van 15,5 miljoen gulden. Voor het tweede halfjaar verwacht Landis een verdubbeling van de omzet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-29T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.