Robot maakt handmatig programmeren overbodig

Het Amsterdamse ICT-bedrijf First Result claimt een technologie die handmatig programmeren vrijwel overbodig maakt.

De technologie moet tijd, kosten en risico's van IT-projecten drastisch verkleinen. First Result beschikt over een 'moederrobot' die snel kleine 'robotjes' (zogenaamde codegeneratoren) voortbrengt. Deze robotjes doen het werk van de programmeur, maar dan foutloos en razendsnel. Na zijn oprichting in 1994 heeft First Result deze technologie ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI).
Roel Pieper heeft deze week een belang van twintig procent genomen in de starter. Pieper: "Er wordt al jaren gezocht naar een meer efficiënte softwareproductie. Deze club is er als eerste in geslaagd om door middel van codegeneratoren software op te leveren die voldoet aan de ontwikkelingsstandaarden van de beste programmeur. Dit is een enorme stap voorwaarts in de ICT-revolutie. Met deze technologie kun je concurreren tegen low-cost softwareproducenten zoals bijvoorbeeld in India. Je zou kunnen zeggen dat First Result eigenlijk een soort 'Bombay aan de Amstel is."
Paul Klint, directeur van het CWI: 'Deemerging technology van First Result heeft alles in zich om de standaard te worden voor de bouw van administratief/logistieke systemen. Deze technologie combineert methodologie, case-tool en codegenerator.
Dit vormt samen een ontwikkelstraat die in principe toepasbaar is op elk bekend platform en elke programmertaal. Hoewel codegeneratoren op zich niet nieuw zijn geeft de wijze waarop ze hier toegepast worden unieke voordelen zoals 100 procent automatisering en grote flexibiliteit.'
De afgelopen twee jaar werd de technologie op diverse gebieden met succes ingezet. First Result verwacht binnenkort samenwerkingsovereenkomsten te kunnen sluiten met Software Service Providers, IT-consultants en E-businessIntegrators.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.