Webwijzer stuurt overheid het web op

Om de online dienstverlening van de overheid aan burgers te stimuleren heeft het ministerie van binnenlandse zaken de website http://www.webwijzer.net opgezet.

De Webwijzer is een verzameling van voorbeeldsites voor overheden, waar ze kunnen zien hoe internet in te zetten is om burgers op eenvoudige en toegankelijke manier van informatie te voorzien.
De Webwijzer is verdeeld in vier categorieën: content, navigatie, techniek en award. De eerste drie vormen de basis van iedere website. Daarin komen respectievelijk het beschikbaar stellen van informatie, het logisch aanbieden van die informatie en het technisch toegankelijk maken van website aan de orde. In de categorie 'award' zijn de websites opgenomen die de Webwijzer Award gewonnen hebben. Deze prijs is een initiatief van minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid. Een onafhankelijke jury kent maandelijks de Webwijzer Award toe aan een opvallende overheidssite. De Award van de maand oktober is overigens toegekend aan de website van de Gemeente Enschede.
De Webwijzer richt zich met name op overheidsorganisaties. De voorbeelden zijn echter niet uitsluitend afkomstig van overheidsorganisaties. Ook sites van musea, bibliotheken, onderwijsinstellingen, bedrijven en buitenlandse overheden zijn ter lering en vermaak opgenomen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.