Oeso bespreekt richtlijnen online arbitrage

De Oeso buigt zich komende weken over het oplossen van geschillen die kunnen ontstaan bij online transacties.

De bedoeling is internationale richtlijnen op te stellen voor leveranciers en consumenten. Minister Korhals van Justitie opent op 11 december de 2-daagse conferentie van de Organisatie voor Samenwerking en Ontwikkeling over Alternatieve Geschillen Beslechting (Alternative Dispute Resolution, ADR) op internet. De conferentie is een initiatief van de Oeso, de Internationale Kamer van Koophandel en de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht. Het evenement vindt plaats in Den Haag.
ADR is belangrijk voor het vertrouwen dat consumenten krijgen in elektronische handel. Net als in het gebruikelijke handelsverkeer gaat er online van tijd tot tijd wat fout. Denk aan boeken die niet of verkeerd worden bezorgd, producten die te laat worden afgeleverd en dergelijke. De gang naar de rechter biedt in dit soort gevallen weinig uitkomst. Internationaal procederen kost veel tjd en de kosten staan vaak niet in verhouding tot het geschil. Toch is het belangrijk dat consumenten ergens met hun klachten terecht kunnen.
ADR (in de online variant ook wel ODR genoemd) kan hier een uitkomst bieden. Vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven en consumentenorganisaties met juridische experts en overheidsdelegaties gaan zich in Den Haag beraden over de mogelijkheden van ODR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-04T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.