Veilingsites QXL en Ricardo gefuseerd

De fusie tussen het Britse online veilinghuis QXL.com en zijn Duitse tegenpool Ricardo.de is een feit. De Nederlandse veilingsites Qxl.nl en Ricardo.nl maken nu deel uit van hetzelfde internationale concern.

De Nederlandse teams van QXL en Ricardo zijn al in hetzelfde kantoor in Amsterdam gehuisvest en werken in toenemende mate samen. Ook op de site van QXL.nl is al een directe link te vinden naar Ricardo.nl. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe en verbeterde site. Verwacht wordt dat deze in het eerste kwartaal van 2001 van start zal gaan. Veiling.com, nu Ricardo.nl, was begin dit jaar al gefuseerd met zijn Duitse tegenvoeter Ricardo.de.
Op een veilingsite komen vraag en aanbod bij elkaar. Zowel consumenten als bedrijven kunnen er kopen en verkopen, waarbij consumenten via deze dienst gratis (dus zonder betaling van vergoeding of commissie) hun tweedehands spullen ter veiling kunnen aanbieden.
Ricardo.nl is vooral bekend om zijn aparte marketingstrategie. Zo hebben zij bijzondere veilingen (koele kavels genaamd) waarvan de opbrengsten aan verschillende goede doelen worden geschonken. Zo zijn er deze week veilingen voor een miniconcert van Guus Meeuwis in de huiskamer of de gesigneerde tv-combi van Baantjer. Deze laatste heeft op dit moment al een opbrengst van boven de 1100 gulden en zal donderdagmiddag gesloten worden. Dus voor de liefhebbers de laatste kans.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-05T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.