Getronics zoekt in Frankrijk en Duitsland

Getronics speurt naar overnamekandidaten in Frankrijk en Duitsland. Het wil zo snel mogelijk deze grijze vlekken in de eigen organisatie opvullen.

De onderneming telt ongeveer 30.000 medewerkers, verspreid over meer dan 30 landen. In 1998 was de wereldwijde aanwezigheid van Wang Global een van de redenen om dit bedrijf over te nemen. Het hoofdkantoor van Getronics staat in Amsterdam. Het beschikt over een aantal thuislanden, zoals ceo Cees van Luijk ze noemt. Hij heeft het dan over Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten. In Frankrijk en Duitsland beschikt het bedrijf per land over 400 medewerkers. Dat vindt Van Luijk te weinig.
De grote ondernemingen die Getroncis als klanten heeft, opereren internationaal en doen vaak ook zaken in Frankrijk en Duitsland. Daarom wil Van Luijk deze landen nadrukkelijker in de eigen organisatie neerzetten. Hij zegt voortduren de ogen open te hebben voor geschikte overnamekandidaten. Over de termijn die hij zichzelf heeft gesteld, liet Van Luijk niks los.
In Oost-Europa ziet hij niet veel. Getronics is wel aanwezig in Tsjechië, Polen en Hongarije, maar ziet het oostelijk deel van het continent niet als groeimarkt.
 
r

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-11T00:00:00.000Z Teus Molenaa
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.