Top 50 best bezochte site 2000 bekend

Multiscope heeft een ranglijst samengesteld van de 50 best bezochte sites van 2000. Startpagina staat eerste, Ilse is tweede en Omroep.nl derde.

Het onderzoeksbedrijf wil elk jaar een top 50 van Internetsites gaan publiceren. Multiscope heeft voor deze ranglijst bij ruim 1.400 panelleden logsoftware geïnstalleerd. Deze software houdt automatisch alle bezoeken aan sites bij en verzendt de gegevens naar een centrale server. Twee criteria zijn gebruikt om de volgorde van de top 50 sites van 2000 te bepalen.
Allereerst is gekeken hoe vaak een betreffende site in de maanden januari tot en met november 2000 in de top 100 ranglijst van Multiscope vertegenwoordigd was. Sites die 11 keer in deze ranglijst voorkomen staan per definitie hoger in de ranglijst dan sites die maar 10 keer in de uitgebreide lijst voorkomen. Daarnaast heeft men gesorteerd op het gemiddeld aantal unieke bezoekers per maand om de verdere verdeling te bepalen.
De top tien bestaat uit: (oplopend tot nummer 10) Altavista.nl; Msn.nl; Planet.nl; Webwereld.nl; Vindex.nl; Teletekst.nos.nl en NS.nl.
De Telegraaf is de hoogst genoteerde online krant op nummer 11 en de Nederlandse site van Bol.com is de hoogst genoteerde e-commerce site op nummer 18.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-12T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.