Peking opent kenniscentrum in Amsterdam

Samen met het Science Park in het Amsterdamse Watergraafsmeer gaan drie kenniscentra uit Peking een technologisch kenniscentrum in de hoofdstad openen.

Het kantoor moet volgens de gemeente Amsterdam gaan dienen als centraal punt voor de uitwisseling van kennis over ICT, biotechnologie en medische technologie.
Ook is het de bedoeling dat talentvolle Chinese promovendi in de exacte wetenschappen onder begeleiding van wetenschappers van het Science Park onderzoek voor hun proefschrift doen. Peking ziet het Amsterdamse kantoor als een startpunt om zich verder in Nederland en Europa te kunnen oriënteren op ICT-ontwikkelingen, aldus de gemeente.
Amsterdam en Peking hebben al 7 jaar een stedenband en wethouder van economische zaken P. Krikke verwacht van dit nieuwe initiatief een impuls voor de economische betrekkingen tussen de beide steden. Overigens staan de Chinese machthebbers uiterst huiverig tegenover ICT, en met name de toepassing via Internet. Na een aanvankelijke voorzichtige liberalisatie heeft het communistische bewind onlangs weer de touwtjes wat aangetrokken in een poging grip te houden op de informatie die via het medium wordt verspreid. Zo kan iemand in China alleen een Internetaansluiting krijgen met toestemming van de regering. Veel Chinese dissidenten proberen vanuit hun ballingsoord via Internet contact te houden en te maken met dissidente bewegingen in het moederland.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.