Bedrijven moeten afstappen van Edi

Europese bedrijven moeten hun Edi-plannen heroverwegen nu de komst van b2b-netwerken andere technologische voorwaarden met zich meebrengt.

Dit advies geeft onderzoeksbureau Forrester mee. Forrester wijst met name op de snelle adoptie van XML-protocollen door de marktleiders, waardoor de overige bedrijven steeds meer onder druk komen te staan om over stappen van Edi op XML.
Volgens Forrester bereikt de markt Edi in 2002 een piek van 1300 miljard dollar, om daarna gestaag te krimpen naar 350 miljard dollar in 2005. Op dat moment zullen de meeste bedrijven zowel transacties uitvoeren via b2b-marktplaatsen en extranetten.
Volgens Forrester zullen tussentijds steeds meer bedrijven de gelimiteerde documentuitwisselings-faciliteiten van Edi moeten inruilen voor de geavanceerde mogelijkheden van XML. Ondernemingen die dit nalaten, dreigen in een isolement te belanden, aldus Forrester, omdat ze niet in staat zijn hun diensten optimaal via het open netwerk aan te bieden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.