Innovatief Vmbo mét ICT opleiding

Elf pilotprojecten en 5,7 miljoen gulden onder de noemer `Innovatief Vmbo' gaan de technische opleidingen aantrekkelijker maken.

Een van de projecten bestaat uit het opzetten en ontwerpen van een ICT opleiding op Vmbo nivo, wat uniek is voor Nederland. Innovatief Vmbo is een initiatief van Stichting Axis en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Een van de elf projecten bestaat uit het opzetten van ICT-opleidingen in het Vmbo (voorheen vbo en mavo), een unieke gebeurtenis aangezien een ICT opleiding op dit moment nog niet te volgen is op dit niveau. Momenteel moeten geïnteresseerde jongeren aankloppen bij het MBO. De grondgedachte van ICT in het Vmbo is dat veel jongeren op vmbo-niveau zich aangetrokken voelen tot ICT en daarvoor ook de benodigde kwaliteiten bezitten. Doordat VMBO toepassingsgericht leren is; het kan voor veel extra enthousiasme zorgen bij de leerlingen. In eerste instantie nemen twee organisaties deel aan dit project: Stichting Vmbo Zuidoost Brabant en Vakmanschap in Amsterdam.
In de komende maanden en jaren zal Axis meer inzicht hebben in de succesfactoren van de projecten. Axis is een gezamenlijk initiatief van bedrijfsleven, onderwijs en overheid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-15T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.