De Korte in directie internetinvesteerder

Gorillapark verwelkomt Dr. Rudolf de Korte als lid van de Nederlandse Adviesraad. De pan-Europese internetinvesteerder richt bovendien adviesraden op.

Voorzitter, ceo en initiatiefnemer van Gorillapark, Jeroen Mol is opgetogen met de toetreding van Dr. de Korte als lid van de Raad van Bestuur. Hij ziet de Korte als een doorgewinterd politicus en gerespecteerd man zowel bij overheids- als commerciele projecten. "Rudolf is een uitstekend voorbeeld van iemand die als adviseur Gorillapark kan bijstaan met unieke en waardevolle inzichten, gebaseerd op jarenlange ervaring in industrie en overheid en met zijn enthousiasme om de high-tech industrie in Europa vooruit te helpen," aldus Mol.
Ervaren kan Dr. de Korte zeker genoemd worden. Hij is lid van de Raad van bestuur van de Europese Investeringsbank en was tot voor kort vice-president van deze `huisbank' van de Europese Unie. Bovendien is hij oud-vice-premier en Minister van Economische zaken van Nederland. Verder was hij supervisory director van diverse ondernemingen. Zelf ziet hij het acceleratiemodel van Gorillapark als HET model voor een succesvolle accelerator in Europa. "Al snel ben ik geïnteresseerd geraakt in innovatie en in private financiering van startende ondernemers. Ik juich GorillaPark's initiatief toe en ben bijzonder verheugd om toe te kunnen treden tot de Nederlandse adviesraad om hen en hun toekomstige ondernemers te steunen."
Naast Nederland wordt er ook in Engeland en in de Verenigde Staten gestart met de ontwikkeling van adviesraden. De raden zullen bestaan uit een informeel netwerk van senior adviseurs met verschillende achtergronden en beroepen. De leden worden geselecteerd op hun industriële ervaring en hun vermogen om Gorillapark en de onderliggende bedrijven te adviseren. Het uiteindelijke doel zal zijn om de groei van het netwerk te ondersteunen. Dit kan behaald worden door nieuwe markten toegankelijk te maken, nieuwe ideeën te ontwikkelen voor groei, en nieuwe industriële contacten te leggen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-19T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.