Verzekeraar Fortis moet beter en sneller

Het moet allemaal beter, goedkoper en sneller worden bij Fortis, zo heeft de directie van de Nederlands-Belgische bank-verzekeraar gisteren laten weten.

Internet moet daarbij een belangrijke rol gaan spelen. Maar waaraan Fortis daarbij nu precies denkt, is gisteren niet uit de doeken gedaan tijdens een bijeenkomst met analisten.
Opmerkelijk is in elk geval dat Fortis dezelfde lijn wil kiezen als de Postbank: klanten die de bank alleen maar geld kosten, worden straks vriendelijk verzocht hun heil elders te zoeken. Dat moet samen met andere kostenbesparingen de bank 900 miljoen gulden per jaar opleveren.
Fortis heeft nog altijd grote plannen en wil een Europese toppositie gaan innemen waar het nu 'slechts' een middelgrote bank is. "Wij kijken thans welke activiteiten het meest geschikt zijn voor een mogelijk Europees leiderschap", aldus bestuursvoorzitter Van Rossum.
Het internet moet daarbij een belangrijke rol spelen. Net als de meeste andere banken ziet Fortis een grote toekomst voor het aanbieden van financiele diensten via het web. Tot nu toe wil dat overigens nog niet erg lukken. Online-bankieren is redelijk populair aan het worden, maar het afsluiten van verzekeringen of hypotheken via het web is nog altijd een zeldzaam iets. Hypotheken worden zelfs zo goed als nooit via internet gesloten.
Hoewel Van Rossum gisteren niet veel concreter werd over zijn plannen dan 'leest u de kranten maar', is er volgens hem de afgelopen maanden toch een belangrijke stap gezet. Was hij aanvankelijk de enige pleitbezorger in het bestuur voor de grote plannen met het web, inmiddels staat volgens hem het hele bestuur er achter. De kranten goed blijven lezen dus maar.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.