Hagemeyer voert nieuw IT-platform in

Hagemeyer gaat het ERP-softwarepakket Movex van het Zweedse Intentia toepassen op haar wereldwijde it-platform voor zakelijke dienstverlening en distributie.

Het contract kost het bedrijf in de eerste vijf jaar 330 miljoen gulden. Het gaat volgens bestuursvoorzitter Rob ter Haar niet alleen om de introductie van een nieuw systeem, maar ook om de vervanging van de bestaande IT-infrastructuur. Voor de integratie van de Hagemeyer-onderdelen heeft het concern momenteel al 200 miljoen gulden in kas. De kosten van de nieuwe softwaren moet in drie jaar worden terugverdiend en daarna 90 miljoen per jaar aan kostenbesparing alleen al in Europa gaan opleveren.
Voor komend jaar verwacht het handelshuis dat de winst per aandeel voor afschrijving van goodwill en vòòr de verwerking van de opstartkosten van Mro4all 10 procent zal bedragen. De ontwikkelingskosten van Mro4all staan los van de introductie van het Movex-pakket. Met Mro4all zijn 'aanzienlijke opstartkosten' gemoeid, maar die worden voornamelijk gemaakt door het hooggekwalificeerde personeel.
De invoering van het Movex-systeem start volgend jaar bij Hagemeyer UK, waarna andere landen volgen. Het project wordt eind 2003 afgerond. Hagemeyer geeft aan dat het nieuwe systeem wereldwijd de mogelijkheid biedt klantengroepen gedetailleerde
en op maat gesneden informatie te verschaffen. Dit moet de verkopers een belangrijk concurrentievoordeel verschaffen.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.