Wolters Kluwer koopt internetbedrijf

Uitgever Wolters Kluwer wil voor 95 miljoen dollar (232 miljoen gulden) het Amerikaanse internetbedrijf Loislaw.com kopen.

Zoals de naam al doet vermoeden (lawyers law) verkoopt het bedrijf juridisch materiaal aan kleine- en middelgrote advocatenkantoren.
De Nederlandse uitgever van vooral juridische informatie is al zeker van 67 procent van de aandelen, omdat een aantal aandeelhouders al heeft toegezegd te zullen verkopen aan Wolters Kluwer. Loislaw.com heeft een notering aan de Amerikaanse Nasdaq en wordt na de inlijving toegevoegd aan de dochter Aspen Publishers. Volgens Wolters biedt Loislaw een mooie aanvulling op Aspen, dat nu jaarlijks omgeveer 150 miljoen dollar omzet draait met juridische en medische informatie op cd-roms en via het Internet.
Loislaw.com levert researchinformatie via internet aan voornamelijk advocatenkantoren met minder dan twintig advocaten. Het bedrijf heeft meer dan 2200 databanken met meer dan tien miljoen documenten. Daarnaast levert het bedrijf data aan scholen en juridische faculteiten.
Wolters biedt veel geld voor het bedrijf. Hoewel het aandeel rond de 1,5 dollar schommelt, biedt Wolters Kluwer 4,35 dollar, bijna drie keer zoveel. Bij het Amerikaanse internetbedrijf werken ongeveer 400 mensen, maar bij een omzet van 14 miljoen dollar (34 miljoen gulden) draait het bedrijf met verlies. Wolters Kluwer denkt dat de onderneming volgend jaar quitte kan draaien en het jaar daarop winst gaat maken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.