Softwarepolitie nog voor kerst op de stoep

Voor de medewerkers van de Business Software Alliance (BSA) is de kerstvakantie nog niet in zicht. Vandaag kondigde het bedrijf nieuwe invallen aan bij het MKB.

De BSA startte woensdag een nieuw offensief tegen illegaal softwaregebruik. Op basis van informatie die via de BSA-hotline zijn binnengekomen, doet de BSA op diverse plaatsen in ons land nieuwe invallen.
Nog steeds bevindt Nederland zich in de wereldwijde top tien van landen als het gaat om clandestien softwaregebruik. Zo'n 40 procent van de Nederlandse zakelijke markt maakt gebruik van illegale software.
"Op basis van eerdere invallen kunnen wij stellen dat er diverse bedrijven zijn waar men, ondanks waarschuwingen, illegaal software gebruikt. Deze bedrijven zijn zich er van bewust dat zij een overtreding begaan. Er zijn bij ons tientallen organisaties bekend die willens en wetens de risico's nemen van illegaal softwaregebruik. Dat is een volstrekt onacceptabele situatie," aldus Beth Scott, woordvoerder van BSA Nederland.
Bij een serie invallen in oktober werd per bezocht bedrijf voor een gemiddelde winkelwaarde van 250.000 gulden aan software in beslag genomen.

Tania Veldkamp

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.