Internet-aanbieder Freeler in de etalage

Ondanks alle speculaties over het perspectief van Freeler is er nog niets bekend over de toekomst van de internet-aanbieder van ING.

De bank geeft toe dat zij zich beraden over de toekomst van Freeler maar dat verkoop slechts een van de opties is. Nadat Wanado en Freeler beide geen commentaar wilden geven op de speculaties heeft ING toch iets meer bekend gemaakt. Woordvoerster Manel Vrijenhoek geeft aan dat verkoop een van de mogelijkheden is. Een andere mogelijkheid zou een strategisch partnerschap kunnen worden. Op dit moment is er niks concreets te zeggen en Vrijenhoek geeft aan dat er dit jaar geen nieuws over dit onderwerp meer te verwachten valt.
Wel is bekend gemaakt dat 3 van de 4 directieleden Freeler zullen verlanten.Directeur Marque Joosten en portalchefs Marijn Pijnenborg en Thijs Vieleers verlaten Freeler. Alledrie stonden ze aan de wieg van Freeler en ze gaan zich per 1 januari bezighouden met het opzetten van Funda, de joint venture van makelaarsvereniging NVM en uitgeverij Wegener.
Freeler is een van 'gratis' internet-aanbieders die vorig jaar zijn entree te maakte temidden van de grote hausse. ING had toen plannen om Freeler naar de beurs te brengen, maar daar is het niet van gekomen en zal het waarschijnlijk ook niet (meer) van komen. De gratis aanbieders brengen hun moederbedrijf echter weinig plezier: de vele miljoenen aan investeringen leveren geen cent op. De geluiden dat het over niet al te lange tijd is afgelopen met de 'gratis' internet-aanbieders, worden steeds luider. Zo zou Shell serieus overwegen om uit 12Move te stappen, de jointventure van Shell en WorldOnline (Tiscali dus tegenwoordig).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-21T00:00:00.000Z Redactie Vnunet