'Groningen heeft ICT veel te bieden'

Dat twee internetbedrijven onlangs Groningen de rug toekeerden, was een grote vergissing van ze. Tenminste, volgens onderzoekers van de Etin.

Volgens hen heeft de stad Groningen de vitaalste arbeidsmarkt van Noordoost-Nederland. De stad blijkt vooral veel te bieden te hebben op het terrein van informatietechnologie.
Ook de regio Groningen als geheel levert een goede prestatie. Uitzondering is Oost-Groningen, dat als vanouds economisch gezien een uiterst problematisch gebied is. Ook delen van Friesland, Drenthe en de Achterhoek scoren slecht in het onderzoek. De Randstad komt er ook niet geweldig af, vooral door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Dat de werkloosheid in het Noorden altijd relatief hoog was, is in deze tijden een voordeel.
De twee internetbedrijven die onlangs vertrokken, waaronder de freelancers-websitehttp://www.independentbrains.com, klaagden erover dat de gemeente Groningen hen te weinig financieeel te hulp schoot. De gemeente zei toen het vertrek van de bedrijven te betreuren, maar stelde dat er nog genoeg ondernemers overbleven die het wel naar hun zin hebben in Groningen. Het onderzoek stelt de gemeente wat dat betreft in het gelijk.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.