Staat wil domeinnaam www.ministers.nl terug

De Nederlandse staat wil de internetdomeinnaam http://www.ministers.nl terug. Die is nu in het bezit van het Amersfoortse internetbedrijf QIP.

Deze onderneming zegt er een portal van te willen maken met uitgebreide informatie over de ministeries en hun werk. De overheid ziet dat anders. Die vindt dat nietsvermoedende surfers door deze site op het verkeerde been worden gezet, omdat ze denken overheidsinformatie te vinden.
Op de site staan nu foto's van alle ministers en links naar ministeries en andere overheidsinstellingen. Quercus Internet Partners (QIP) wil de site uitbreiden en gebruiken als
aandachtstrekker voor het bedrijf. Volgens QIP is ministers zo'n algemeen begrip dat de staat niet het alleenrecht op de domeinnaam heeft.
Dat ziet de staat anders. Die bezit al de namen www.minister.nl, www.kabinet.nl en www.regering.nl. Eerder dit jaar werd ook met succes een zaak aangespannen tegen de Digitale Advocaat, die de uitgebreide en informatieve websites www.prinsjesdag.nl, www.troonrede.nl en www.miljoenennota.nl beheerde. Wie deze sites nu bezoekt, krijgt een foutmelding
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.