Telefonica verhoogt bod op Endemol

Telefonica heeft gisteren het bod op het Nederlandse amusementsbedrijf Endemol verhoogd. Medio maart wilden de Spanjaarden 5,58 eigen stukken neerleggen voor een aandeel Endemol, gisteren werd dat opgetrokken naar 6,2033.

Vertaald naar de koers van gisteren komt het bod neer op 4,79 miljard euro (10,54 miljard gulden), nog altijd een stuk minder dan de 5,5 miljard euro (12,1 miljard gulden) die het bod in maart waard was.
Het aandeel Telefonica is flink gedaald de afgelopen maanden, van 28,50 euro in maart tot ruim 22 euro gisteren. En omdat de overname in aandelen moet plaatsvinden, kon het Spaanse telecombedrijf niet onder een hoger bod uit. Twee weken geleden meldde Telefonica al dat het ze het bod wil oprekken tot maximaal 6,2 aandelen Telefonica per aandeel Endemol.
Bestuursvoorzitter Juan Villalonga is de afgelopen maanden al evenmin ongeschonden doorgekomen. Zo was er de nodige kritiek op de prijs waarvoor Internetdochter Terra het Internetportaal Lycos overnam, en ketste de voorgenomen fusie met KPN af.
Als klap op de vuurpijl opende de Madrileense beurs vorige week vrijdag een onderzoek tegen Villalonga wegens handel in aandelen met voorkennis. Hij zou opties op aandelen Telefonica hebben gekocht terwijl er nog niet openbaar gemaakte gesprekken met het Amerikaanse MCI aan de gang waren.
Volgens Villalonga is het allemaal een hetze tegen zijn persoon van het gerenommeerde dagblad El Mundo en heeft hij niets illegaals gedaan. Het Telefonica-bestuur blijft voorlopig achter zijn voorzitter staan en wacht het onderzoek van de beurs af.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.