Ex-Worldonline-bazin investeert in muziek

Met haar net opgerichte beleggingsmaatschappij Renessence Ventures neemt Nina Brink voor 3,5 miljoen gulden een belang in de muziekbranche.

Na het mislukte avontuur met World Online beproeft ex-topvrouw Brink haar geluk daarmee nu aan de andere kant van de oceaan. Voor haar investering krijgt ze een belang van 10 procent in Paradise Music, dat gevestigd is in New York. Deze muziekonderneming produceert CD's met onder andere filmmuziek. Volgens hetFinancieele Dagblad hebben ook de voormalige collega's van Brink, Eric Tolsma en Rob van der Linden, een belang in de nieuwe investeringsmaatschappij.
Daarnaast zou de investeringsmaatschappij Baystar Capital uit San Fransisco geld in het muziekbedrijf Paradise Music hebben gestoken. Baystar is een oude bekende van Brink. Vlak voordat World Online voor 43 dollar per aandeel naar de beurs ging, verkocht ze haar aandelen in WOL voor 6 dollar per stuk aan de Amerikaanse beleggingsmaatschappij.
World Online is inmiddels in onderhandeling met het Italiaanse Tiscali over een overname. Als de deal doorgaat, zou dat het ontslag kunnen betekenen voor de meeste Nederlandse werknemers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.