Bluetooth: Philips en HP sluiten deal

Philips heeft een belangrijke slag geslagen door Bluetooth-modules te gaan leveren voor de printers van Hewlett-Packard.

Door de oem-deal met 's werelds grootste fabrikant van desktop-printers zet het Eindhovense concern een forse stap in de richting van een prominente positie in de snel groeiende markt voor draadloze applicaties. Een positie die Philips nadrukkelijk nastreeft, zo vertelde de als nieuwe coo aangewezen Gerard Kleisterlee tegen analisten. Bluetooth introduceert een standaard voor apparaten om draadloos over korte afstanden met elkaar te communiceren.
Het elektronica-bedrijf heeft verder nog geen details over het contract naar buiten gebracht.
De overeenkomst met HP komt op een moment dat Philips openbaar heeft gemaakt dat het zijn componenten-divisie verhuist naar Californië, om zo zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten te versterken. Het schip krijgt ook een nieuwe kapitein: Matt Medeiros. De Amerikaan, voorheen onder meer werkzaam bij Apple, neemt de taken over van Gerard Kleisterlee, die op zijn beurt Cor Boonstra zal opvolgen als directeur.
Kleisterlee zei verder dat Philips zijn sterke positie op de markt voor LCD-schermen en optische herschrijfbare schijven wil uitbreiden. Het concern verwacht 2000 als recordjaar in de boeken te kunnen bijschrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.