Belasting betalen via Internet komt eraan

Het ministerie van Financiën denkt aan de mogelijkheid belasting via Internet te betalen en te ontvangen.

Meer in het algemeen wordt bekijkt het Rijk hoe het betalingsverkeer soepeler kan verlopen. Volgend jaar wordt geprobeerd het kasbeheer efficiënter te maken. Samen met de banken zal de overheid elektronische vormen van betalen en ontvangen stimuleren.
Veel aandacht gaat uit naar de informatiebeveiliging. De Rekenkamer concludeerde vorig jaar in een onderzoek dat de belastingdienst op dit punt te kort schoot. De inspanningen zijn gericht op bescherming en op het voorkomen van het onbruikbaar worden van gegevensbestanden.
Bij het kernministerie van Financiën staat in 2001 en de jaren daarna het herontwerp en de herinrichting van de ict-architectuur en -infrastructuur centraal. Daarbij is het aanwenden van Internet-technologie een belangrijk element. Dit kan leiden tot een betere samenwerking, meer deling van kennis, een betere informatie-uitwisseling en communicatie tussen dienstonderdelen.
In het herontwerp zal de besturing van werkstromen worden toegepast in relatie met de kantoorautomatisering. Daarnaast moet de integratie van de geautomatiseerde documentaire informatievoorziening verbeteren. Dit met het oog op de beleidsvoorbereiding. Ook komen er digitale opleidingen op maat.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.