Slecht begin 2001 letsbuyit.com en Intershop

Intershop sluit het vierde kwartaal af met een verlies van 30 tot 32 miljoen euro. Het blijft dus rumoerig op de Duitse Neuer Markt.

Nadat vrijdag bekend werd gemaakt dat Letsbuyit.com surseance van betaling had aangevraagd, komt Intershop vandaag met een winstwaarschuwing.
Intershop, fabrikant van software voor e-commerce, zag vanmorgen in enkele minuten ruim de helft van zijn beurswaarde in rook opgaan na de winstwaarschuwing. Ook de koers van Letsbuyit.com daalde vanmorgen naar een dieptepunt op de Neuer markt. Beleggers doen massaal het aandeel van de hand wegens de surseance van betaling die afgelopen week is aangevraagd. Hoewel het bedrijf zelf aangegeven heeft nog geld in kas te hebben is het niet meer in staat nieuwe opdrachten aan te nemen. Vandaag heeft de organisatie een afspraak met de curatoren.
Intershop waarschuwde voorbeurs voor het verlies in het vierde kwartaal. Tevens is de omzet naar beneden bijgesteld en gaat 28 tot 30 miljoen euro bedragen. Intershop was een van de grote succesverhalen van de Duitse `nieuwe economie'. Zelf wijt het bedrijf de tegenvallende resultaten aan `lagere it-aankopen en het uitstellen van beslissingen omtrent uigaven aan e-commerce.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-02T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.