Buyonline winstgevend het nieuwe jaar in

Het Nederlandse Buyonline.nl heeft het jaar afgesloten met een omzet van 22 miljoen gulden waarvan 9 miljoen gulden uit het laatste kwartaal is gekomen.

point voorbij gestreefd en is daarmee een van de weinige winstgevende online winkels te noemen.
Het bedrijf is 1 september 1999 opgericht en biedt zowel B2B verkopen als B2C activiteiten. Het bedrijf geeft aan dat de verkooppiek van december niets te maken heeft met kerst- of sinterklaasdrukte. Zo zijn van de 2.000 klanten 95 procent zakelijk te noemen.
"Buyonline is niet vergelijkbaar met de meeste dot.coms. Er was bij ons meer aanwezig dan alleen een goed idee. We zijn gestart op basis van een grondige kennis van computerverkoop, met een traditioneel model waar het gaat om de verhoudingen tussen omzet, marges en kosten. Bij dat traditionele model hebben we vervolgens de voordelen van online technologie toegevoegd, zoals snelheid en het niet hoeven aanhouden van voorraden. We hebben inmiddels een geavanceerde en goed werkende e-commerce toepassing, waarvoor we aan niemand licentiekosten hoeven te betalen", aldus Robert Poorter, ceo van Buyonline.
Deze maand zal het bedrijf een zelf ontwikkeld e-procurementsysteem in gebruik nemen. Hierin worden de centrale afspraken met de klant verwerkt, waardoor elke gebruiker die interface en informatie ontvangt, die bij de specifieke autorisatie past. Daarnaast kan het volledige bedrijfs IT-budget en de budgetten per afdeling in het systeem worden vastgelegd.
Deze week heeft het bedrijf bovendien versterking gekregen van Menno Kenter als Chief Operations Officer. Kenter is afkomstig van de Newcademy, het opleidingsinitiatief van Newconomy. Hiervoor was hij oprichter en directeur van Kenter Verzekeringsgroep en was hij werkzaam voor NCM (Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij) als lid van het managementteam Group Marketing. Na het doorlopen van de Newcademy besloot Kenter zijn carrière voort te zetten bij BuyOnline.
Nu de online onderneming in Nederland winstgevend is gaat het bedrijf op zoek naar Europese expansie. Op dit moment is Buyonline bezig met het opzetten van vestigingen in München, Barcelona en Madrid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-04T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.