Kookboek op internet flopt jammerlijk

RecipeWeb.com heet het jongste slachtoffer van de tanende belangstelling voor Internetbedrijven. Het Nederlandse bedrijf, een kookboek op Internet, maakte gisteren bekend dat het om uitstel van betaling heeft gevraagd. Het lukte niet om een tweede financieringsronde rond te krijgen.

RecipeWeb telt 50 werknemers en heeft kantoren in zes Europese landen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen nog 8,8 miljoen gulden nodig om verder te kunnen. Daarvan is 2,4 miljoen toegezegd, maar die wordt alleen betaald als de rest van de financiering ook rond is.
De afgelopen weken heeft het Internetbedrijf met ongeveer honderd financiers gepraat en daarvan bleken er twintig serieus. Het leverde echter geen geld op. RecipeWeb is hevig teleurgesteld, maar oprichter Colenbrander gelooft nog steeds in het concept.
RecipeWeb is de zoveelste 'dotcommer' die in de problemen is geraakt door het verslechterende klimaat. Letsbuyit ging het bedrijf eind vorige week voor. Eerder moesten Boxman.com, een verkoper van cd's op Internet, en de kledingwinkel Boo.com, de virtuele deuren sluiten. Woensdag maakte het Amerikaanse eToys bekend de Europese acitviteiten te stoppen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.