Directie internetbedrijf Letsbuyit stapt op

Het management van het Internetbedrijf Letsbuyit.com is opgestapt. Oprichter John Palmer, lid van de raad van commissarissen, neemt voorlopig de taken waar.

In een verklaring laat Letsbuyit weten vier weken nodig te hebben om te kijken of het kan overleven. De onderneming, die in haar bestaan nog geen winst heeft gemaakt, vroeg eind vorige week uitstel van betaling aan, omdat de kas bijna leeg is. Woensdag werd bekend dat Letsbuyit dit gerechtelijk akkoord heeft gekregen. Het akkoord biedt het bedrijf tijdelijke bescherming tegen zijn crediteuren in Nederland.
Van de bijna 140 miljoen gulden die in juli was opgehaald bij een beursgang in Frankfurt, was nog zo'n 40 miljoen over. Over de levensvatbaarheid van Letsbuyit bestonden al langer twijfels. Het ging daarbij niet zozeer om het idee achter het bedrijf, want dat is bij uitstek toegesneden op het Internet. De kracht van het web is immers dat mensen gemakkelijk contact kunnen leggen, informatie uitwisselen en gezamenlijk optreden. De formule van Letsbuyit maakt van die kracht bij uitstek gebruik.
Maar hoe snel het web ook kan zijn, er is wel tijd nodig om bekend te worden als 'bundelplaats' van consumentenmacht. De beursgang bracht naar inschatting van veel analisten eigenlijk al te weinig geld om op om het lang genoeg uit te zingen, totdat Letsbuyit zich die plaats zou hebben verworven.
Topman Martin Coles, die nu zijn biezen pakt, schatte in november nog dat zijn onderneming 176 miljoen gulden nodig zou hebben om te kunnen overleven totdat eind 2002/begin 2003 winstgevendheid was bereikt. Hij was daarom op zoek naar partners. Een gang langs potentiële investeerders had echter eind december niets opgeleverd.
Letsbuyit werd in 1999 opgericht door een aantal Zweden en Britten. De activiteiten begonnen in Zweden, waarna dertien andere landen volgden. Het bedrijf is om fiscale redenen statutair in Amsterdam gevestigd. De directie zit in Londen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.