Gerechtelijke bescherming Lernout & Hauspie

De Belgische rechtbank in Ieper heeft vanmorgen Lernout & Hauspie uitstel van betaling verleend. De surseance heeft een looptijd van 6 maanden en zal daarom aflopen op 30 juni aanstaande. De uitspraak vergroot de kans dat het bedrijf blijft voortbestaan.

Het bedrijf ondergaat de komende zes maanden een reorganisatie. Deze reorganisatieplannen maakten onderdeel uit van het ingediende verzoek. Onderdeel van de hervorming is dat ongeveer 20 procent van de wereldwijde werknemers hun baan verliezen. Roel Pieper, voorzitter van het noodlijdende bedrijf, heeft vanmorgen aangegeven dat werknemers met tijdelijke contracten er het eerst uit vliegen. Hiermee zijn zo'n 80 tot 100 Belgische werknemers de dupe. Ook zal de positie van Jo Lernout als bestuurslid in gedrang zijn. Pol Hauspie verliet het bedrijf al in November.
De rechter heeft aangegeven dat het bedrijf voor 1 maart aanstaande een algemene vergadering van aandeelhouders moet houden. Tevens moet het bedrijf de resultaten van het KMPG onderzoek presenteren aan de aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-05T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.