Damrak voorzichtig terug naar techsector

Op het Damrak was gisteren een schoorvoetende terugkeer merkbaar van beleggers naar de techsector. Maar met veel overtuiging ging dat nog niet gepaard. De AEX sloot lichtjes hoger met 0,3 procent op 633,07 punten.

Elektronicaconcern Philips toonde zich opnieuw een stabiele waarde onder de technologiefondsen. Het aandeel wist de stijgende lijn van de afgelopen drie dagen vast te houden en sloot 1,7 procent hoger op 41,68 euro. Philips profiteerde onder andere van de beter dan verwachte resultaten van TSMC, de Taiwanese chipfabrikant waarin Philips een belang heeft van 25 procent.
Voor één van de andere technologische 'zwaargewichten' binnen de AEX, chipmachinefabrikant Asml, voltrekt het koersverloop zich volgens een veel grilliger patroon. Na een koersverlies op maandag van 5 procent, maakt Asml dit keer het verval weer enigszins goed met een winst van 4,3 procent. De eerdere koersdaling is vooral te wijten aan de vertraging in de geplande overname van de Sillicon Valley Group (SVG), maar volgens Asml zelf heeft deze vertraging louter en alleen te maken met een klein groepje extreem rechtse senatoren die vinden dat door de overname de nationale veiligheid in gevaar zou komen.
Net als in Amerika, staat ook het Damrak aan de vooravond van de publicatie van een lange reeks van jaarcijfers. Beleggers kijken hier halsreikend naar uit, omdat daardoor eindelijk zekerheid kan komen over de vaak onzekere winstverwachtingen van de bedrijven. Donderdag bijt traditiegetrouw kopieermachinefabrikant Océ het spits af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.