Passief Damrak in afwachting jaarcijfers

In afwachting van de publicatie van een lange reeks van jaarcijfers, namen de beleggers op het Damrak een overwegend passieve houding aan.

Telecomconcern KPN wist gedurende de beursdag-sessie in eerste instantie nog te profiteren van de hernieuwde geruchten over een hervatting van de overnamegesprekken met het Spaanse Telefónica. Maar de reactie van enkele analisten dat het hier zou gaan om een 'niet-realistische optie' zorgden ervoor dat een deel van de koerswinst weer verloren ging. Toch koerste KPN bij opening vanochtend weer fors hoger op 16,76 euro, een plus van 46 procent.
Philips moest er genoegen mee nemen dat er een einde kwam aan een vierdaagse reeks van koersstijgingen. Het aandeel daalde 1,2 procent naar 41,20 euro, ondanks geruchten dat het elektronicaconcern in de markt zou zijn voor de overname van het noodlijdende spraaktechnologie-bedrijf Lernout & Hauspie.
Maar het aandeel had vooral last van de terughoudende verwachtingen van onder andere ABN Amro over de halfgeleidersector. Analisten gaan ervan uit dat de chipsector pas weer aan het einde van het tweede of het begin van het derde kwartaal op een stevige marktgroei kan rekenen. Ook chipmachine-fabrikant Asml had last van deze behoudende prognoses.
Nabeurs kwam copierfabrikant Océ als eerste met zijn voorlopige jaarcijfers. Het bedrijf behaalde over 2000 een nettowinst uit gewone bedrijfsvoering van 152 miljoen euro, een stijging van 15 porcent vergeleken met het jaar ervoor. Voor 2001 verwacht Océ een verdere groei van de omzet en winst. Na opening koerste Océ 0,3 procent hoger op 17,05 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.