Yahoo! komt met winstwaarschuwing voor 2001

Internetbedrijf Yahoo! houdt voor 2001 rekening met een moeizaam businessjaar. Het bedrijf gaat uit van een lagere omzet en winst vanwege een wereldwijde terugval in de wereldwijde economie en lagere advertentie-omzetten.

Het internetbedrijf maakte tevens bekend dat het ervan uitgaat in 2001 een winst per aandeel te kunnen behalen van tussen de 0,33 en 0,43 dollarcent per aandeel. Eerder was dit nog 0,75 dollarcent per aandeel. De omzet voor dit jaar zal volgens Yahoo! ergens tussen de 1,2 en 1,3 miljard dollar uitkomen en dat is 100 miljoen dollar minder dan eerder was voorspeld. Over het eerste kwartaal van dit jaar verwacht Yahoo! een omzet te kunnen boeken van 220 tot 240 miljoen dollar, aanzienlijk minder dan de eerder voorspelde 303,6 miljoen dollar.
Gisteren maakte Yahoo! bekend dat het over het vierde kwartaal van 2000 een toename van de winst heeft geboekt van 43 procent naar 80,2 miljoen dollar, terwijl de omzet met 53 procent was gestegen naar 310,8 miljoen dollar. Deze resultaten waren in lijn met de verwachtingen van analisten.
Het bedrijf heeft een serie maatregelen aangekondigd om de schade voor het komende jaar te beperken. Zo heeft het Yahoo! besloten meer geregistreerde klanten te werven en zijn top 200 van zakelijke gebruikers te strikken als business partners. Daarnaast streeft Yahoo! naar meer betaaldecontent op de site, waaronder financiële services, digitaal entertainment, communicatie en shoppingfaciliteiten. Maar de grootste verwachtingen heeft Yahoo! van de B2B-site. Ditcorporate portal dat in het midden van het jaar wordt geïntroduceerd, wordt volgens Yahoo! een sleutelfactor in het verdere voortbestaan van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.