Hewlett-Packard geeft winstwaarschuwing

Computerproducent Hewlett-Packard gaf gisteren nabeurs in New York een winstwaarschuwing af voor het eerste kwartaal van het huidige gebroken boekjaar.

Als oorzaak geeft het bedrijf de afnemende vraag naar haar producten.
Hewlett-Packard verwacht in het huidige eerste kwartaal, dat loopt tot en met 31 januari, een ruim 15 procent lagere winst dan waarop analisten hadden gerekend, bij een omzetstijging van om en nabij de 5 procent. Eerder gaf bestuursvoorzitter Carly Fiorina aan dat de omzetgroei in het eerste kwartaal 'aan de onderkant' van de verwachte vijftien tot zeventien omzetgroei voor het hele jaar zou uitkomen. "Het is duidelijk dat er een belangrijke verandering in de marktomstandigheden heeft plaatsgevonden in de afgelopen weken", aldus Fiorina in een persverklaring. "De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten zijn zelfs lager uitgevallen dan onze eigen conservatieve schattingen. Bovendien zijn onze zakelijke klanten ondertussen een stuk voorzichtiger geworden met hun investeringen in IT".
Het is even wachten hoe de beurs vandaag reageert op het tegenvallende nieuws. Gisteren had Hewlett-Packard een goede dag en steeg het aandeel met 2 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-12T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.