Newconomy tevreden over prestaties 2000

Newconomy is tevreden over de prestaties van het merendeel van haar partnerbedrijven in het afgelopen jaar. Dat zei oprichter Maurice de Hond gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak. Er is voldoende financiële ruimte om de strategie voor dit jaar uit te voeren, aldus De Hond gisteren.

Een belangrijk deel van de partnerbedrijven liet volgens verwachting vorig jaar een forse groei zien, zonder daarbij concrete groeicijfers te verstrekken. De zes qua omzet grootste participaties realiseerden een omzet van 60 miljoen euro. Volgens het bedrijf heeft een groeiend aantal partners inmiddels het break-even punt bereikt.
De financiële positie van Newconomy is echter niet rooskleurig. Van de kredietfaciliteit van twaalf miljoen euro bij huisbankier ABN Amro was eind vorig jaar nog 6,5 miljoen. De kas is leeg. Het bedrijf verwacht dit jaar tenminste voor 10 miljoen euro aan belangen te verkopen. En een aantal bedrijven redt het niet, zo zei De Hond gisteren in gesprek met NRC-Handelsblad.
Welke deelbelangen op de rol staan om verkocht te worden in 2001 wilde Newconomy niet zeggen. Wel zullen deze zogehetenexits vermoedelijk pas aan het einde van het jaar plaatsvinden, mede vanwege het slechte beursklimaat voor internetbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-12T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.