UPC blijft nog even beurslieveling

UPC kreeg gisteren een nieuwe oppepper op de beurs, nadat in een Slowaakse krant te lezen was dat het bedrijf mogelijk uit het land vertrekt.

Na een eerdere koersstijging deze week, pluste het aandeel gisteren met 16 procent opnieuw.
Analisten zijn er blijkbaar van overtuigd dat het kabel- en internetbedrijf volgende week donderdag bij eenconference call voor beleggers een grondig pakket maatregelen gaat aankondigen om de maandelijke kosten terug te brengen van 250 miljoen naar 150 miljoen euro.
Sinds november, toen voor het eerst over het plan werd bericht, wordt al gespeculeerd over het snijden in kostenposten. Rond de kerstdagen snoepte UPC in de regio Amsterdam drie kwartjes af van automatisch betalende abonnees. Dat was nog een overblijfsel uit de tijd van A2000, de stadskabel die UPC een paar jaar geleden kocht en gezien de toestand binnen het bedrijf moesten de Amsterdamse abonnees dat voordeeltje maar inleveren.
Gisteren was er het nieuws uit Slowakije. Woordvoerder Holtkamp wees al te wilde speculaties over de plannen die volgende week bekend worden gemaakt, echter resoluut van de hand. "Veel dingen worden er met de haren bij gesleept en vallen buiten de visie van het te presenteren plan".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-12T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.