Citrix wacht op doorbraak Windows 2000

Citrix Systems heeft op het nippertje de verwachtingen van financieel analisten weten te overtreffen.

Maar door de tegenvallende vraag naar Microsoft's Windows 2000 is het concern er tot dusverre niet in geslaagd zijn nieuwe MetaFrame-producten succesvol in de markt te zetten.
Citrix kon met de nodige pijn en moeite de nogal bezorgde analisten de wind uit de zeilen nemen met de rapportage van een winst van 31,7 miljoen dollar, ofwel 16 dollarcent per aandeel. Het resultaat viel 2 dollarcent hoger uit dan over het eerdere kwartaal en 1 dollarcent hoger dan de financieel analisten van First Call hadden verwacht. Over het gehele afgelopen jaar scoorde Citrix een nettowinst van 123,9 miljoen dollar, ofwel 0,62 dollarcent per aandeel, hetgeen iets lager is dan de 130,2 miljoen dollar, of 0,68 dollarcent per aandeel, over het jaar ervoor. Het Citrix-management toonde zich niet geheel ontevreden met de resultaten, maar het gaf wel toe dat de trage marktacceptatie van Windows 2000 debet is aan de relatief zwakke resultaten.
Citrix hoopt nu dat het met zijn MetaFrame-producten op korte termijn kan profiteren van een aantrekkende vraag naar Windows 2000. "Dan zullen we volop kunnen profiteren van de omzet uit MetaFrame," aldus Citrix-topman Mark Templeton. Citrix wil zijn marktpositie onder de Fortune-500 bedrijven, waar het traditiegetrouw goed presteert, verder versterken door verdere verbeteringen van het MetaFrame-product en intensievere marketinginspanningen.
Voor het komende jaar mikt Citrix op een omzetgroei van rond de 20 procent en een toename van de winst per aandeel van 25 procent. Maar de verwachtingen voor het eerste kwartaal zijn nog bescheiden: meer dan een voorspelde groei van 7 tot 8 procent durft Citrix niet aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.