France Telecom brengt Orange naar de beurs

France Telecom heeft besloten 13 procent van zijn Orange-aandelen naar de beurs te brengen. Deze Britse mobiele aanbieder wordt hiermee zo'n 60 miljard euro waard.

Dit is minder dan de aanvankelijke beurswaarde van 150 miljard euro afgelopen mei, toen France Telecom Orange overnam van het Britse Vodafone. De uitgifteprijs bedraagt tussen 11,50 en 13,50 euro per aandeel, goed voor 7,2 tot 8,4 miljard euro. Voor particuliere beleggers geldt 0,50 eurocent korting per aandeel op de uitgifteprijs. De beursgangen vinden tegelijk plaats met de aandelenbeurzen van Parijs en Londen. Tegelijkertijd geeft France Telecom een converteerbare obligatielening uit, die tussen 11,2 en 12,9 miljard euro moet opbrengen. Net als KPN heeft France Telecom veel geld nodig om de schuldenlast te kunnen dragen. Alleen al aan de Europese Umts-veilingen en overnames was de telco het afgelopen jaar meer dan 50 miljard euro kwijt.
Eind vorig jaar nam KPN Mobiel de resterende 50 procent in KPN Orange over van France Telecom voor 500 miljoen euro. De Europese Commissie had dit bevolen, want de Franse telco was ook grootaandeelhouder van de andere Belgische mobiele aanbieder Mobistar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-22T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.