AEX wacht op positief rentenieuws VS

Philips drukte gisteren met een verlies van 2,1 procent zwaar op het eindresultaat van de AEX, die 0,01 procent lager sloot op 628,84 punten.

De technologiesector was op de Amsterdamse Effectenbeurs vooral het doel van winstnemingen. Het Damrak blijft met een scheef oog kijken naar de ontwikkelingen aan de andere kant van de oceaan. En dan met name naar de - naar men hoopt - verlossende woorden van Fed-voorzitter Alan Greenspan. De markt wacht in spanning de bijeenkomst af van de Federal Reserve op volgende week dinsdag en woensdag, waarin Greenspan naar verwachting opnieuw een renteverlaging aankondigt. Greenspans uitspraken kunnen leiden tot een opkikker van de beurskoersen, met name in de technologiesector.
Tot die tijd lijken de meeste techfondsen voort te kabbelen, zoals bijvoorbeeld Philips. Chipmachine-fabrikant Asml sloot bijna driekwart euro lager. Een positieve uitzondering was kabelbedrijf UPC dat 2 procent hoger scoorde op 13,72 euro, nadat het had aangekondigd samen met Internet'backbone' Cisco in een gezamenlijk Internettelefonieproject te stappen.
KPNQwest moest 5,98 procent prijsgeven in aanloop op de publicatie van de voorlopige jaarcijfers op woensdag. En ook onder de Midkappers was niet veel opbeurend nieuws te melden. Zo moesten Libertel en Versatel respectievelijk 6 en 7,2 procent inleveren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.