Herstel Nasdaq na positief bedrijfsnieuws

Na een teleurstellende opening van de beursweek, wist de Nasdaq Composite Index na een zwak begin een plus te noteren van 3 procent op 2840,39 punten.

Maandag moest de Amerikaanse technologiebeurs nog genoegen nemen met een verlies van 0,5 procent, dat vooral werd veroorzaakt door een winstwaarschuwing van PC-producent Dell. Even leek het er gisteren op dat de neergaande lijn zou worden voortgezet, maar een aantal opbeurende cijfers van Nasdaq-techfondsen zorgen voor een opleving. Zo steeg het aandeel EMC met 3,06 dollar naar 79,56 dollar, nadat de dataleverancier over het afgelopen kwartaal betere resultaten had laten zien dan verwacht. En ook de resultaten van softwareleverancier Computer Associates konden de beleggers bekoren. Het aandeel steeg 1,88 dollar naar 34,13 dollar. In het spoor van deze koerswinnaars wonnen ook zwaargewichten als Apple (plus 5 procent op 20,5 dollar) en chipgigant Intel (plus 5,99 procent op 35,4 dollar). Zelfs Dell, dat de dag ervoor nog 3 procent moest inleveren, wist de schade goed te maken met een koerswinst van 3,8 procent. Over de gehele linie scoorden de Internet- en computeraandelen hoger.
Even leek het er op dat Texas Instruments roet in het eten zou gooien. Het aandeel daalde met 3,50 dollar naar 45,06 dollar, nadat de halfgeleider-leverancier eerder al slechtere resultaten had laten zien dan verwacht. De chipfabrikant waarschuwde bovendien voor slechtere resultaten over het eerste kwartaal als gevolg van de afzwakkende Amerikaanse economie. Maar analisten beschouwden het als een positief teken dat de Nasdaq zich niet van de wijs liet brengen door negatieve resultaten van één van de belangrijke chipfondsen. Die groeiende stabiliteit wordt niet alleen ingegeven door de reeks van positieve bedrijfsresultaten, maar vooral ook door het heersende optimisme over een aanstaande rente-verlaging. Volgende week woensdag neemt de Federal Reserve hierover een beslissing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.