Compaq meldt winst met waarschuwing

Compaq boekte 115 miljoen dollar nettowinst in het vierde kwartaal, zonder de afschrijving op aandelen in incubator Cmgi.

De kwartaalwinst per aandeel bedroeg 0,30 dollarcent en dat was boven de analistenverwachting van 0,28 dollarcent. Compaq had eind vorig jaar een winstwaarschuwing afgegeven. Niet in de winst meegenomen is de eenmalige afschrijving van 1,8 miljard dollar op het aandelenpakket in investeerder Cmgi, dat werd ingeruild voor internetportaal Altavista. Inclusief deze afschrijving heeft de pc-producent 672 miljoen dollar ofwel 0,39 dollarcent per aandeel netto verlies geleden.
Over 1999 boekte het concern nog 332 miljoen dollar ofwel 0,19 dollarcent per aandeel nettowinst. De kwartaalomzet van Compaq steeg 10 procent tot 11,5 miljard en dat was beter dan de verwachte 11,3 miljard dollar. Compaq-ceo Michael Capellas zei dat het onverwacht goede kwartaal te danken was aan omzet uit bedrijfstechnologie.
Capellas waarschuwde dat voor het eerste halfjaar moeilijke tijden aanbreken. "We verwachten een winstgroei tussen 20 en 25 procent op jaarbasis en dat is minder dan de beraamde 25 procent", aldus Capellas. Analisten verwachten dat de consumentenmarkt voor pc's implodeert en de prijzen onder druk zet. Eerder gaf branchegenoot Dell Computer ook al een dergelijke winstwaarschuwing. Capellas verwacht dat de verkoopdip in het tweede halfjaar is verdwenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.