AND wil uit rode cijfers en hakt knopen door

AND International Publishers gaat een spannende week tegemoet. Het bedrijf wil begin februari een besluit nemen over zijn toekomst.

De directie overweegt het bedrijf, dat al enige tijd in moeilijkheden verkeert, als één geheel of in delen te verkopen nu het moeilijk blijkt nieuwe financiers en/of partners voor het bedrijf te vinden.
Wat het resultaat wordt, wil AND begin februari bekendmaken. Hierna belegt het bedrijf een buitengewone vergadering van aandeelhouders, alsmede een vergadering voor obligatiehouders.
Eind december liet AND weten van plan te zijn dochter Biblion te verkopen aan de Nederlandse Biblibotheekdienst. Het bedrijf zei toen ook met verschillende partijen in gesprek te zijn over een alliantie, maar dat het sluiten van een snelle overeenkomst onwaarschijnlijk was. AND wist eerder vorig jaar te ontkomen aan overnamepogingen doorTie Holding en het Zwitserse Distefora.
Door de rode cijfers van vorig jaar besloot AND zich opnieuw te bezinnen op zijn koers. Een gevolg hiervan was de verkoop van Biblion, dat producten en diensten ontwikkelt voor de informatievoorziening van bibliotheken. Biblion paste volgens AND niet meer binnen de kernactiviteiten van het bedrijf. Sinds een strategische herijking begin dit jaar richtte AND zich op de markt voor adresbestanden, wegenkaarten en vluchtgegevens. Bij Biblion werken 125 mensen. De NBD, waar 250 mensen werken, is de centrale ondersteunende organisatie voor de Openbare Bibliotheken in Nederland.
Volgens AND zullen de plannen, die begin februari bekend worden gemaakt, in ieder geval de verkoop van Biblion niet in de weg staan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-24T00:00:00.000Z Tonneke Vuurmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.