Meeste Amerikaanse techs scoren lager

De meeste Amerikaanse technologiefondsen blijven in hun kwartaalresultaten achter bij de eerdere verwachtingen van financieel analisten.

Zo rapporteerde softwareleverancier Computer Associates een nettoverlies van 342 miljoen dollar over het afgelopen kwartaal, ofwel 0,59 dollarcent per aandeel, in vergelijking met een winst van 401 miljoen dollar, of 0,74 dollarcent per aandeel, over dezelfde periode vorig jaar. Wel zag Computer Associates de omzet met 5 procent toenemen naar 1,4 miljard dollar.
Ook de winst van printerleverancier Lexmark nam over het afgelopen kwartaal toe: met 9 procent naar 1,1 miljard dollar. Maar Lexmark moest genoegen nemen met een 45 procent lagere nettowinst naar 55 miljoen dollar en kon daarmee de verwachtingen van financieel analisten niet overtreffen. Hoewel Lexmark terughoudend is in zijn verwachtingen voor de nabije toekomst, blijft het toch uitgaan van een groei van de winst per aandeel voor dit jaar met 15 tot 20 procent.
De leverancier van antivirus-software McAfee, onderdeel van Network Associates, blijft rekening houden met verliezen op de korte termijn. Het bedrijf noteerde over het afgelopen kwartaal al een verlies per aandeel van 0,06 dollarcent en voor het komende kwartaal houdt het rekening met een nettoverlies per aandeel van tussen 0,04 en 0,06 dollarcent.
Toch zag McAfee de omzet over het komende kwartaal met 44 procent toenemen naar 12,1 miljoen dollar. Voor het komende kwartaal rekent McAfee op 13,2 miljoen dollar aan omzet. McAfee verwacht over het tweede kwartaal van dit jaar winstgevende cijfers te laten zien en over het gehele jaarbreak-even te draaien met een totale omzet van tussen de 58 en 63 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.