Texas Instruments presteert slecht

Ook chipfabrikant Texas Instruments (TI) ontkomt niet aan de afnemende vraag naar PC's en andere elektronische eindproducten.

De dip zorgde bij de Texanen over het afgelopen kwartaal voor een winst per aandeel die twee dollarcent lager ligt dan de financieel analisten hadden verwacht. Niet dat de Texaanse chipbakker de afgelopen periode slecht heeft gepresteerd. Zo steeg de omzet met 15 procent naar 3 miljard dollar over het vierde kwartaal. En de nettowinst nam zelfs met 22,5 procent toe naar 549 miljoen dollar. Maar zoals zo vaak in de Amerikaanse techsector lagen de verwachtingen van de financieel analisten hoger, om precies te zijn 2 dollarcent per aandeel. Overigens boekte Texas Instruments over het gehele jaar genomen een omzetgroei van 21,5 procent naar 11,9 miljard dollar en een nettowinst van 37,5 procent naar 2,1 miljard.
De top van Texas Instruments was vooral niet te spreken over de staart van het afgelopen kwartaal, waarin het concern in toenemende mate werd geconfronteerd met de afnemende vraag naar elektronische eindproducten en opstapelende voorraden. Maar de chiponderneming is niet pessimistisch over de toekomst. Het verwacht daarbij onder andere een stabiele markt voor DSP en Analog. Maar het verwacht wel een terugval van de omzet uit halfgeleiders voor de draadloze markt en mede als gevolg daarvan een verlies van 10 procent aan omzet tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Texas Instruments denkt de gevolgen van deze terugval te kunnen opvangen door verdere kostenreducties. Het heeft nadrukkelijk aangegeven zijn onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen op peil te willen houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.