Kimvestor redt Letsbuyit met 50 miljoen euro

Het ziet er goed uit voor Letsbuyit.com. Voor eind februari kan de onderneming rekenen op een investering van 50 miljoen euro van het Duitse Kimvestor.

fonds en opgericht door Kim Schmitz, voormalig hacker. Volgens topman Schmitz moet Letsbuyit na een reorganisatie over anderhalf jaar quitte kunnen spelen. Daartoe moeten vier van de veertien vestigingen in Europa gesloten worden. Volgens Schmitz blijft de onderneming onafhankelijk en genoteerd aan deNeuer Markt in Frankfurt. "We geloven in hetbusiness-model en het succes van Letsbuyit.com", aldus Schmitz.
De vier miljoen euro, die Letsbuyit op het nippertje heeft weten binnen te halen, komt zowel van bestaande investeerders als van Kimvestor. Voor de 50 miljoen euro is een letter of intent aangeboden door Kimvestor, waarin deincubator aangeeft mee te doen in toekomstige investeringen. Beide bedrijven verwachten het contract eind deze maand klaar te hebben.
Tegelijkertijd met de officiële aankondiging van de redding van het bedrijf maakteceo John Palmer de omzet voor het vierde kwartaal bekend. Deze omzet is uitgekomen op 18 miljoen euro, dat is een verdubbeling vergeleken met het derde kwartaal. Over het hele jaar 2000 bedroeg de omzet 38,5 miljoen euro, een stijging van 1600 procent ten opzichte van 1999. Toen bedroeg de totaal-omzet slechts 2,2 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-25T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.