Cap Gemini ziet omzet en winst stijgen

Automatiseerder Cap Gemini Benelux heeft een roerig jaar achter de rug. De omzet steeg volgens voorlopige cijfers vorig jaar met dertien procent naar bijna twee miljard gulden, maar dat kwam door de overname van de consultants van Ernst & Young.

De divisies Telecom, Media en Networks werden daarentegen verkocht. Per saldo leverde dat een omzetgroei van drie procent extra op.
Cap Gemini maakte gisteren bekend dat de winst over het jaar 2000 uitkomt op 330 miljoen gulden, vijftien miljoen gulden meer dan in 1999. De voor overname en verkoop gecorrigeerde omzetgroei kwam volgens het bedrijf uit op 10,2 procent. "Cap Gemini heeft daarmee aanzienlijk beter gepresteerd dan de markt in zijn geheel", aldus de automatiseerder in een persbericht.
Cap Gemini Benelux is een onderdeel van Cap Gemini SA, dat gevestigd is in Parijs. Het moederbedrijf zag de omzet over 2000 stijgen met ruim zestig procent tot ruim vijftien miljard gulden en de bruto-winst kwam uit op 1,5 miljard gulden. Ook hier geldt dat de cijfers een vertekend beeld geven door de overname van Ernst & Young.
Cap Gemini SA maakte gisteren bekend dat zij dit jaar zeshonderd nieuwe mensen aan willen trekken voor hun Darestepcreative design eninternet branding studio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Tonneke Vuurmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.