Sony halveert winstprognose vanwege PS2

Ondanks de enorme vraag naar de Playstation 2 heeft het Japanse electronicaconcern Sony gisteren de winstverwachting gehalveerd.

Door problemen met de productie van de chips voor de spelcomputer heeft Sony bij lange na niet zoveel exemplaren kunnen verkopen als was geraamd. Ook de hoge ontwikkelingskosten van de nieuwe Playstation hebben hun tol geëist.
De winst in het derde kwartaal zakte naar 613 miljoen dollar, een daling van 23 procent in vergelijking met dezelfde periode in 1999. Voor analisten kwam de aankondiging niet onverwacht. Hun prognoses gingen uit van een vergelijkbare winstdaling. De reden voor de neerwaartse bijstelling zijn de problemen in de chipproductie voor de Playstation 2, waardoor de introductie op de Amerikaanse en Europese markt noodgedwongen moest worden uitgesteld. Het aandeel Sony heeft sinds de introductie van de Playstation 2 in maart 2000 bijna 45 procent van zijn waarde verloren.
Toch zijn de vooruitzichten voor het Japanse bedrijf niet slecht, want de vraag naar de Playstation 2 is groot. De strijd in de spelcomputerwereld lijkt nu vooral te gaan tussen Sony en Microsoft. Concurrent Sega kondigde woensdag aan de productie van de spelcomputer Dreamcast te staken wegens tegenvallende verkopen en zich geheel te richten op de ontwikkeling van software. Later dit jaar brengt Nintendo nog een geheel nieuwe spelcomputer op de markt. Microsoft presenteerde onlangs een eerste model van de X-box, de eigen spelcomputer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Tonneke Vuurmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.