Rustig Damrak geplaagd door mankement

Een technisch mankement dat pas na een reparatie van vijf uur kon worden opgelost, zorgde voor een extra rustige beursdag op het Damrak.

Beleggers zijn bovendien in afwachting van de rentebeslissing van de Amerikaanse Fed. De AEX sloot 0,73 procent hoger op 637,19. Nadat de Amsterdamse effectenbeurs eerder al diverse keren was geplaagd door een haperend handelssysteem (TSA), waren het dit keer de verbindingen met de buitenwereld die het lieten afweten. Pas na kwart over twee in de middag kwam het Damrak op gang, maar toen was het al te laat voor een volwaardige beursdag. Schokkende koersveranderingen bleven dan ook uit. Onder de technologie-fondsen boekten met name KPN met een plus van 2 procent op 17,13 euro en Philips met een plus van 0,8 procent op 40,38 euro enige terreinwinst.
KPN maakte bekend dat het een samenwerkingsverband heeft gesloten met Sony voor het aanbieden van Playstation-spelletjes via de mobiele telefoon. Andere partijen die aan de samenwerking deelnemen zijn KPN-partner NTT Docomo, Hutchison Whampoa, Telecom Italia Mobile, KG Telecom uit Zuid-Korea en AT&T Wireless. Daarnaast is bekend geworden dat de Duitse KPN-dochter E-Plus zich meer gaat concentreren op de zakelijke markt. De mobiele aanbieder hoopt daarmee zijn huidige marktaandeel van 6 à 7 procent op de Duitse zakelijke markt uit te bouwen naar fors boven de 10 procent.
Op de lokale markt bleef het aandeel Newconomy onveranderd op 2,74 euro. Volgens berichten inde Volkskrant is het nieuwe bestuur van de Internetinvesteerder van plan het aandeel van de beurs te halen, om zodoende in alle rust de geplande herstructurering door te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.