Disney zet slot op Go.com webportaal

Het amusementsconcern Disney heeft besloten zijn webportaal-dochter Go.com te sluiten. Het concern wil zijn internetgroep-activiteiten weer volledig integreren binnen de onderneming.

Het besluit van Disney volgt na een jaar van vergeefse pogingen een winstgevendeonline-business op te zetten. De uitstaande aandelen van de Disney Internet Group worden geconverteerd naar 0,19353 aandeel Disney op 20 maart. Een en ander betekent dat de prijs per Disney-aandeel op dit moment zou uitkomen op 5,77 dollar, 84 porcent lager dan het Disney Internet Group-record van 18 november 1999, toen het Internet-aandeel op 35,44 dollar koerste.
Een ABN Amro-ananlist noemt de integratie van Disney's internetpoot "geen aantrekkelijke deal voor Disney Internet-aandeelhouders", zeker voor degenen die al heel lang in het aandeel zitten en het afgelopen jaar hun winsten zagen wegsmelten.
Sinds juni 1998 heeft Disney 1 miljard dollar aan zijn Internet-dochter gespendeerd. Het Internet-avontuur begon met een 43 procents-belang in Infoseek, op dat moment de op twee na populairste Internet-zoekmachine. Met deze deal was een bedrag gemoeid van 496 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.