Versatel voorziet toch winst in 2002

Datacommunicatiebedrijf Versatel denkt, ook na het opbreken van de joint-venture Versapoint met het Amerikaanse Northpoint, het jaar 2002 met winst af te sluiten.

Dit jaar zal de overname van Versapoint de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen nog met 10 miljoen euro drukken, zo liet het bedrijf gisteren weten.
De breedbandinternetdiensten (DSL) van Versapoint worden door Versatel voortgezet. Het bedrijf, dat met de joint venture Europese ambities had, gaat zich voorlopig wel beperken tot de thuismarkten in Nederland, België en Noordwest Duitsland. In december maakte Versatel al bekend voor 7 miljoen euro Versapoint noodgedwongen geheel over te nemen. Northpoint kon namelijk zijn financiële verplichtingen van 50 miljoen euro niet nakomen, omdat de aangekondigde overname van het bedrijf door telecombedrijf Verizon niet doorging.
De gevolgen voor Versapoint zijn verstrekkend. Als gevolg van de mislukte joint venture verdwijnen 199 van de bijna 300 banen. In totaal 27 mensen wacht gedwongen ontslag. De rest betreft werknemers met tijdelijke contracten die niet worden verlengd. Voor afvloeiingsregelingen reserveert Versatel 4 miljoen euro.
De beurs reageerde gisteren positief op het nieuws: Versatel boekte een stijging van bijna 5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.