Damrak houdt adem in voor rentebesluiten

De Amsterdamse Effectenbeurs kenmerkte zich door een timide stemming in afwachting van het aanstaande rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

De AEX sloot licht lager, met 0,36 procent, op 634,89 punten.
Aanvankelijk liftte de technologiesector nog mee op de winstgevende Nasdaq, maar de cijfers van de Finse mobiele telecomgigant Nokia strooiden even later roet in het eten. Vooral de prognoses die Nokia afgaf baarden de beleggers zorgen: Nokia gaat het komende jaar uit van geringere groei in de verkoop van mobieltjes. Ook houdt het concern rekening met lagere winstmarges.
De tegenvallende cijfers van Nokia bezorgden een aantal tech-zwaargewichten de nodige tikken. Zo moest elektronicaconcern Philips 0,4 procent inleveren op 40,20 euro. Daar stond tegenover dat er in de telecomsector redelijke winsten werden geboekt. Zo boekte kabelaar UPC een forse koerswinst van 8,6 procent naar 12,99 euro en ook de telecomfondsen KPNQwest en Versatel deden het met koersstijgingen van 6,6 procent en 4 procent relatief gezien goed.
Intussen kan op de lokale markt het aandeel Newconomy bijna geen goed meer doen. Het aandeel van de internetinvesteerder kreeg opnieuw een tik (dit keer met 8,8 procent op 2,50 euro), nadat bekend was geworden dat het bedrijvenconglomeraat steeds verder in de problemen lijkt te raken. Zo zou de Nederlandse participatiemaatschappij Greenfield beslag hebben laten leggen op de rekeningen van Newconomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.