AEX timide in aanloop rentebeslissing

Pas tegen sluitingstijd kreeg het Damrak de smaak van een aanstaande renteverlaging in de VS te pakken. De AEX sloot 0,80 procent hoger op 639,98 punten.

Het duurde vrijwel de hele beursdag voor de Amsterdamse Effectenbeurs wakker werd geschud door het te verwachten rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat na sluiting van het Damrak bekend zou worden gemaakt. Maar de cijfers over de Amerikaanse economie - slechts een groei van 1,4 procent - wakkerden het optimisme aan. Op dat moment was vrijwel zeker dat de beleggers konden rekenen op een renteverlaging met vijftig basispunten en daardoor op een extra stimulans voor de economie en de bedrijven.
Onder de technologie-zwaargewichten wist elektronicaconcern Philips uiteindelijk een winst van 2,9 procent te noteren op 41,36 euro. Ook chipmachine-fabrikant Asml steeg licht naar 30,69 euro en datzelfde gold voor telecommer KPN dat een plus van bijna 0,60 euro noteerde op 17,85 euro.
Op de lokale markt blijft het voor internetinvesteerder Newconomy incasseren geblazen, nadat steeds aannemelijker wordt dat het bedrijvenconglomeraat nog meer in financiële moeilijkheden verkeert dan eerder al uit de doeken was gedaan. Inmiddels is duidelijk dat de Nederlandse participatiemaatschappij Greenfield beslag heeft laten leggen op de rekeningen van Newconomy. Het aandeel van de internetinvesteerder zakte opnieuw terug, dit keer met 8 procent naar 2,30 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.